martes, 8 de mayo de 2012

Dominació Francesa de Menorca-2

Salsa Maonesa
El duc de Richelieu, preocupat amb el pla d'atac general, vagava certa nit pels carrers de Maó, sense recordar-se de prendre aliment, i constrenyent la fam, va entrar molt tard en una fonda per demanar de menjar. En dir-li el fondista que ja no quedava res, li va pregar ho mirés bé, i registrant aquell la cuina, va trobar unes deixalles de carn, d'ingrat aspecte, dient-li:

-Senyor, és l'únic que hi ha, i no és decent per a la vostra Excel · lència.

-Arregla-ho com puguis, que en temps de fam no hi ha pa dur.

Ho va fer  així el fondista, i hi va presentar amb una salsa que va ser tan grata al duc, que va haver de preguntar què salsa era aquella tan bona.

-Senyor, és simplement una 'salsa d'ou'.

-Doncs digui com es fa que ho vaig a apuntar.

Així ho va fer, i li va dir al fondista que en endavant es diria 'salsa  Maonesa'. Amb aquest nom la va donar a conèixer quan va tornar a França

Maonesa
Quan  el18 d'abril de 1756 el Mariscal de Richelieu (1696-1788) i els seus familiars Ataquen el Fort de Sant Felip de Maó i envaeixen l'illa, tenen l'ocasió de provar la salsa "all-i-oli '(Que en època de Realitat una 'salsa Maionesa Amb all', i no de la veritable emulsió "all-Oli ', a' ajolio 'also anomenat Aragó, què no porta ou) amb sorpresa grata. Copiar la fórmula de la seva elaboració i la van portar a França,” paràgraf donar 1 Conèixer a els "franchutes". Allí, Qüestió de Gustos Per (de la palla Que Molt Escrit) li van suprimir l'all i al resultat el van anomenar 'Salsa mahonnaise' (per Provenir de Maó). El cuiner de Louis François Armand du Plessis (1696-1788), III duc de Richelieu, Què Diu La Crec paràgraf Celebrar la victòria del Duc sobre els britànics a Port de Maó, a Menorca, i Que en l'honor d'aquest poble en si-le-Va posar El Nom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario